Kuru cilt, bayanların en çok şikâyetçi olduğu konulardan bir tanesidir. Sizlere biraz kuru ciltlerin yapısından bahsetmek istiyorum. Kuru ciltli bayanlarımızın yüzü daha kırışmaya müsaittir. Bu yüzden önceden bazı önlemler almak gerekmektedir. Bol bol sıvı yiyecek ve içecek tüketerek cildimizden bu kuruluğu atabilirsiniz.

Ayrıca cildinize ara sıra vitamin desteği de yapmalısınız. Peki, vitamin desteğini nasıl yapacağım? Aslında yapılması çok basittir. 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı ile 1 tatlı kaşığı balı yüzünüze uygulayıp yarım saat bekleterek yüzünüze vitamin desteği verebilirsiniz. Böylece cildiniz A ve B vitamini açısından çok güçlü olup, diğer kuru ciltlere oranla fazla kırışmayacaktır.

Eğer kuru bir cilde sahipseniz sarkmaya karşıda önleminizi almak zorundasınız. Sizde cildiniz sarkmasını istemiyorsanız doğal kaynatılmış sütün içerisine bir tutam papatya atarak demleyin. Ardından süzüp buz kalıbına koyun. Her gün çıkarıp o sütlü buzu yüzünüzde dolaştırın. Böylece yüzümüzdeki gerginlik, kuruluk hissini alarak taptaze bir cilde sahip olursunuz.

Diğer bir yöntem ise susam yağıdır. Besleyici özelliği olan susam yağını, ılık zeytinyağı ile karıştırılıp yüze uygulandığı zaman kuru cildiniz nemlenir.

Sizde iki yöntemi uygulayarak kuru cildinizi nemlendirerek sarkmaya ve kırışmaya karşı şimdiden önleminizi alabilirsiniz.