KENDİ VÜCUDUNUZU TANIMAK İÇİN

İnsanlar genel olarak kendi vücutlarını pek tanımazlar ve nasıl dururlarsa ya da nasıl hareket ederlerse daha doğru olacağını bilmezler. Fakat pilates egzersizleri yapan kişilerin vücut farkındalıkları gelişir ve fonksiyonel duruş bozuklukları azalır. Kişinin kendi vücudunu tanıması, vücut farkındalığını geliştirir ve böylece kalitesini de arttırır.

ÇOK DAHA DENGELİ BİR VÜCUT İÇİN

Vücut farkındalığı gelişen, kasları, tendonları, bağları güçlenen ve esnekliği artan kişilerin denge sorunu çok daha azdır.

SAKATLANMA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN

İnsan vücudunun sakatlanmalara karşı kendini koruyabilmesi için hazırlıklı olması gerekir. Güçlü ve sağlıklı bir vücut, dış etkenlere bağlı travmalara karşı kendini absorbe edecek çevikliğe ve farkındalığa sahip olur.

DAHA SAĞLIKLI VE FİT BİR VÜCUT İÇİN

Tüm egzersizlerde olduğu gibi pilates egzersizlerini de düzenli ve disiplinli bir şekilde uygulayan kişiler daha sağlıklı ve sıkı bir vücuda sahip olurlar. Haftada 2 ya da 3 gün egzersizleri yapmak hedefe ulaşmak için gereklidir.

YAĞ ORANINIZI DENGEDE TUTMAK VE AZALTMAK İÇİN

Düzenli yapılan pilates egzersizleri kasların daha zinde hale gelmesini sağlarken yağ oranını düşürmeye de yardımcı olur. Çünkü vücudun ihtiyacı olan enerjiyi kaslara yönlendirir ve böylece depolanmış enerjiden oluşan yağ oranı, tabii ki de egzersizlere ek olarak olmazsa olmazımız sağlıklı beslenme ile azalmaya başlar.

KASLARIN DAHA GÜÇLÜ OLMASI İÇİN

Güçlü kaslar ile günlük hayatımızda yaptığımız tüm hareketleri daha rahat yapar ve daha az yorgunluk hissederiz. Eklem ve kemik ağrılarını azaltır. Kasların güçlenmesi demek kas yoğunluğunun artması demektir. Bu da vücudunuzun daha fit olması anlamına gelmektedir.

DAHA SAĞLIKLI NEFES İÇİN

Pilates egzersizleri sırasında nefes doğru kullanıldığında kaslar çok daha iyi ve doğru şekilde çalışır ve egzersizler çok daha etkili hale gelir. Pilates egzersizleri sırasında düzenli ve doğru nefes alıp-verme normal zamandan çok daha fazla havayı ciğerlerimize gönderir. Böylece oksijen kapasitemiz daha da artar ve günlük yaşamamızda daha da az yorulmaya başlarız.

DAHA SIKI KARIN KASLARI İÇİN

Pilates egzersizleri ile çok yoğun bir şekilde core kasları, derindeki kaslar ve lumbopelvic bölgedeki karın ve kalça kasları çalışır. Böylece hem vücudun merkezi güçlenmiş olur hem de karın ve kalça kasları daha sıkı hale gelmiş olur.

DAHA SAĞLIKLI VE KALİTELİ BİR İLERİ YAŞ DÖNEMİ İÇİN

Orta yaş ve daha ileri yaşlarda sıklıkla yaşanan eklem ve kas ağrılarını azaltır. Yaşın ilerlemesi ile vücutta oluşabilecek fiziksel deformasyonlara karşı güçlü, esnek ve sağlam bir omurga ile vücudun yaşını daha genç ve diri tutar.

Sağlıklı pilates egzersizleri yapmak için eğitimlerini tamamlamış, konusunda uzmanlaşmış eğitmenlerle çalışmalısınız.