Medikal Estetik Hekimi Dr. Alp Okutucu, “Düzenli olarak tahıl, meyve, sebze, mandıra ürünleri, et, tavuk, balık, baklagiller ve doymamış yağ tüketimi beslenme kaynaklı saç dökülmelerinde çözüm olabilir” dedi.

Her kadın ya da erkek gür parlak sağlıklı saçlara sahip olmak istediğini kaydeden Okutucu, “Saçlarımız dış görünüşümüzün belki de en öncelik verilen konusunu teşkil eder. Saçlarımız iyi görünürse özgüvenimiz artar kendimizi iyi hissederiz ve bu da sosyal hayatımızı etkiler. Bu nedenle saç dökülmesi beraberinde psikolojik sorunları da getirebilir” diye konuştu.

Saç dökülmesinin birçok farklı nedeni olduğunu söyleyen Okutucu, “Bunların başında menopoz sonrası yaşanan sıkıntılar, hamilelik, tiroid hormonları, stres, hormonal dengesizlik yapan hastalıklar gibi durumlar gelir" ifadelerini kullandı.

Özellikle eksik ve yanlış beslenmenin de saç köklerini zayıflatarak saçların dökülmesine veya saçların çok yavaş uzamasına neden olabileceğini belirten Dr. Alp Okutucu, eksikliğinde saç dökülmesine neden olabilecek başlıca besin maddelerini şöyle sıraladı:
“A Vitamini, B Vitamini (Bazıları), Biotin, C Vitamini, Bakır, Demir, Çinko, Protein ve Su. Böyle durumlarda öncelikle saç dökülmesinin nedeni belirlenmelidir. Bu bağlamda ilgili kan tetkikleri yapılmalıdır; tetkikin sonuçlarına göre tedavi protokolleri hazırlanır. Hormontedavileri, ilaç tedavileri, destek tedavileri ile saç dökülmesine müdahale edilebilir. Mutlak surette bu tedaviler de beslenme önerileri de dikkate alınmalıdır. Bunlar dışında dışarıdan dökülme olan bölgeye mezoterapiler de yapılabilir ki bu tedavilerde saçlı deriyi ve kıl köklerini onarıcı, besleyici ve bölgede kan dolaşımını arttırıcı ajanlar kullanılabilir. Son dönemlerde yine mezoterapi teknikleri kullanılarak yapılan CGF CD34+ uygulamaları olumlu yönde çok ciddi sonuçlar vermektedir.”

Medikal Estetik Hekimi Dr. Alp Okutucu, “Saçı dökülen bir hasta için dökülen her kökün kapanmadan önce hayata döndürülmesi tedavinin Nirvanası diye adlandırdığım CGF CD34+ tekniği mutlu hastalar gülen yüzler kazanmak mümkün olmaktadır. Elbette iyileştirilebilecek saç kökü bulunmayan durumlarda saç ekimi yapılmalıdır. Burada da yine CGF CD34+ile ekilen saç köklerinin adaptasyonu sağlanmaktadır.” şeklinde konuştu.