Merak etmeyin, tüm endişeleriniz biraz sonra yazımızla birlikte kaybolacak. Hemen yazıma geçerek sağlıklı bir ayakkabıyı seçerken nelere dikkat etmeliyiz ona değinmek istiyorum:

1-152.jpg

  • Öncelikle ayakkabılar aksam üstü alınmalıdır. Bunun tek sebebi akşamüzeri ayaklarımız günün ilk saatlerine göre daha şişkin olmasıdır. Sabah alırsanız akşamüzerleri ayağınızı vuran bir ayakkabı sahibi olmuş olursunuz.

 

  • Ayağınız ayakkabının içinde rahat etmeli yandan burundan ve arkadan bir sıkılığa maruz kalmamalı. Satan kişinin "zamanla açılır" sözlerine kanmayın. Emin olun satmak için söylüyor.

 

  •  Sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri de ayakkabı çiftlerinin tekini deniyor olmamız. Ayakkabının ikisi birlikte denenmelidir. Sonra cezasını yine ayaklarınız çekebilir...

 

  • Kesinlikle sivri burunlu ayakkabılardan kaçının. Kemik yapınızı bozmayın. Bu ileride size büyük sorunlar yaşatabilir.

 

  • Naylon ve nefes almayan malzemelerden yapılmış ayakkabılardan uzak durun. Hastalıkların birçoğu derinin nefes alamamasından kaynaklanır.

 

  • Ayakkabının iç kısmı ne çok yumuşak ne de çok sert olmamalıdır. Buna özellikle dikkat edin. Bastığınız yükü ne tamamı ile ayağa geri yansıtmalı ne de ayakkabıya vermelidir. Her iki durumda da ayağınız zamanla ağrıya maruz kalacaktır.

2-175.jpg

Elbisenize uyum sağlayacak ayakkabılar seçin. Renklerin dili önemlidir. Renk uyumu başlı başına bir sanattır. Yukarıda bahsettiğim kriterler ile birlikte seçeceğiniz ayakkabılar hem ayak sağlığınızı koruyup hem de şıklığınıza şıklık katacaktır.

3-110.jpg

4-069.jpg