Eğer yüzünüzde sivilce çıkmasını istemiyorsanız düzenli beslenmek zorundasınız. Düzenli beslendiğiniz halde sivilce çıkıyorsa bunu bitkisel yollarla halledebilirsiniz. Sivilcenin en büyük düşmanı sarı kantaron otudur. Bu otu aktardan alıp 5 dakika cezvenin içerisinde kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra cezvenin içerisinde 15 dakika demlenmesini bekliyoruz. Ardından bir pamuk yardımı ile sarı kantaron otunun suyunu yüzünüze sürebilirsiniz. Burada size bir püf noktası vermek istiyorum. Sarı kantaron otunu demledikten sonra posasını kesinlikle atmıyoruz. Posasını temiz bir beze alıp sivilceli bölgeye tuttuğumuzda, sivilcenin iltihabını aldığını ve ilerideki dönemlerde sivilce oluşumunu büyük bir ölçüde önlediğini göreceksiniz.

Yüzünüzde sivilceler eksik olmuyorsa mutlaka yoğurt yemelisiniz. Ayrıca patates de sivilce oluşumunu büyük bir ölçüde engellemektedir. Yalnız kızarmış patates sivilcelerinizi daha çok tetikleyecektir. Bu yüzden haşlanmış ve fırınlanmış patates tüketmeye özen gösterelim.

Özellikle yağlı ciltlerde sivilce daha çok görülmektedir. Bu yüzden haftada bir defada olsa arındırıcı maskeler yapmalısınız. Cildinizi temizlemek istiyorsanız mısır unu, kil, krem ve suya ihtiyacımız var. Bu malzemeleri güzelce karıştırarak kıvamlı hale getirin. Ardından yüzünüze sürerek yarım saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Sadece yüzümüze sürmekle kalmayıp tüm vücudunuza sürebilirsiniz. Çünkü bu maskenin bir özelliği de cildi porselen gibi yapmasıdır.

Sizde verdiğimiz maskeleri uygulayarak sonuçlarınızı yorum kısmından bize ulaştırabilirsiniz.