Vücut tipinize uygun olmayan kıyafetler veya yanlış kombinler zaman zaman hem rüküş hem de kilolu görünmenize neden olabilir.

İşte sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilecek stil hataları:

1. İri desenler

Büyük ve göz alıcı desenlere sahip olan kıyafetler sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterir. İri desenli kıyafetleri eğer çok zayıf ve uzun bir fiziğe sahip değilseniz tercih etmemelisiniz. Bunun yerine desen tutkunuzu küçük ve minimal motiflerle sınırlı tutabilirsiniz.

2. Canlı ve parlak renkler

Canlı ve 'ben buradayım' diyen neon renklerden uzak durun. Parlak renkler sizi olduğunuzdan daha geniş gösterir. İddialı parlak renkler yerine koyu tonlarda seçimler yaparak çok daha ince görünmek elinizde. Koyu renkleri açık renklerle birlikte kombinleyerek fark yaratabilirsiniz.

3. Çok dar ya da çok bol kıyafetler

Beden ölçünüze uymayan çok dar ya da çok bol olan kıyafetler sizi olduğunuzdan kilolu gösterir. Beden ölçülerinizi baz alan seçimler yapın ve aşırı uçlara kaçmayın.

4. Boğazı kapalı elbise ve kazaklar

Boğazı tamamen kapalı elbise ve kazaklar sizi olduğunuzdan kilolu gösteren tasarımlar arasında. İnce görünmek için boyun bölgenizi açıkta bırakmanız gerekir. V yaka veya yuvarlak yaka gibi seçenekler, daha ince görünmek için ideal.

5. Kısa ceketler

Kısa ceketler bütün vücut hatlarını gözler önüne serer. Fazla kilosu olanlar veya basenleri geniş olanlar kısa ceketlerle daha kilolu ve kısa boylu görünür. Kısa ceketler yerine kilolarınızı kamufle edebileceğiniz uzun ceketlere yönelin.

6. Kalın çizgiler

Kalın çizgili elbise ve bluzlar bedeninizi çok daha geniş gösterir. Kalın çizgili modeller yerine dikine ve ince çizgili tasarımlara şans vererek çok daha fit bir görünüme kavuşabilirsiniz.

7. Kadife kumaşlar

Kadife kilolu gösteren bir kumaş. Kadife pantolon ve etek tercihi yaparsanız olduğunuzdan daha hacimli görünme ihtimalini de göze almalısınız. Kadife kumaş yerine krep gibi ince kumaş seçenekleri daha şık ve ince görünmeniz sağlar.

8. Örgü kazaklar

Dökümlü hatlarıyla bilinen örgü kazaklar kilo sorunu olanlar için önerilmiyor. Özellikle üst bedeni geniş olanların örgü kazaklardan kaçınması gerekiyor.