Spor sonrası canımızın istediği her şeyi yesek de kilo almayacakmışız gibi düşünürüz. Ancak gerçekler hiç de öyle değil. Egzersiz sonrası asla tüketilmemesi gereken pek çok yiyecek var. Gazlı içecekler ve yağlı peynirler bunlardan yalnızca bazıları... Hazırladığımız listeye mutlaka göz gezdirin, fazla kalori alımının önüne geçin!

İşte spor sonrası asla yememeniz gereken 5 yiyecek... 

Gazlı içecekler

Spor sırasında vücut su kaybeder ve susuzluğumuzu gidermek için pek çok içeceğe yöneliriz. Bu içeceklerden en cazip olanları ise şüphesiz gazlı ve şekerli olanlar. Gazlı içecekler tam anlamıyla şeker deposudur ve spor sonrası kesinlikle tüketilmemesi gerekir. Spor sonrası kaybettiğiniz sıvıyı vücudunuza geri almak için bol bol su tüketmelisiniz.

Enerji barlar

Enerji barların içerisinde yüksek miktarda şeker bulunur ve spor öncesi tüketildiğinde enerjinizi önemli ölçüde yükseltir. Bu sebeple enerji barlarının spor öncesi tüketilmesi gerekir. Spor sonrası tüketilen enerji barları metabolizmayı yavaşlatır ve uyumayı zorlaştırır.

Sütlü çikolata

Spor sonrası tatlı krizi yaşadığınızda eliniz ilk sütlü çikolatalara mı gidiyor? Sütlü çikolatalar, yüklü oranda şeker ve zararlı yağlar içerir. Tatlı krizlerini aşmak için taze meyveler tüketebilirsiniz. Eğer çikolata krizini aşamıyorsanız %70 oranında kakao içeren bitter çikolatalardan belirli bir miktar yiyebilirsiniz.

Yağlı peynir

Spor sonrası tüketilen yağlı peynirler açlığınızı bastırmak için kötü bir seçenek olacaktır. Eğer canınız çok peynir isterse lor peyniri gibi düşük kalorili ve yağ oranı az olan peynirler tüketin. Dilerseniz tam tahıllı ekmekle küçük bir tost da yapabilirsiniz.

Fast food

Yüksek miktarda trans yağ, şeker ve tuz içeren fast food yiyeceklerin ne kadar sağlıksız oldukları bilinen bir gerçek. Özellikle spor sonrası tüketilen hamburger ve patates kızartması gibi yiyecekler, diyetinizi sabote ederken aşırı kalori alımına da neden olur. Spor sonrası açlığınızı bastırmak için potasyum zengini muz veya avokado gibi sağlıklı meyveler tüketebilirsiniz.