Fransa'da 150 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla korkularınız yeniden depreştiyse sizi buraya alabiliriz!

1. Uzun kollu tshirt/kazak ve uzun pantolon giyin, ayakkabınız rahat ve "topuksuz" olsun.

Özellikle soğuk yerlerde uçarken kurtulma ihtimalinizi düşünerek bir ceket alin. Giysileriniz vücudunuzdan çok sarkık olmasın, kaçarken sağa sola takılabilir.

2. Arkalarda, koridor tarafı ve acil çıkışa yakin koltuklarda oturanların kurtulma oranı daha yüksek.

3. Her zaman benzer olsa da, güvenlik kartı ve kabin elemanlarını dikkatle inceleyerek izleyin.

4. Uçağın düşeceğini anladığınızda, ineceğiniz alan su ise can yeleği giyin (ama uçaktan ayrılmadan sişirmeyin, çünkü uçak suyla dolarsa içinde tutsak olabilirsiniz).

Kendinizle acil çıkış arasında kaç koltuk olduğunu sayın çünkü görüşünüz olmadan da o kapıyı bulabiliyor olmalısınız. (duman, karanlık)

5. Emniyet kemerini tüm uçuş boyunca, olabildiğince sıkı ve pelvis kemiğinin üzerinde olacak şekilde (midede değil) bağlı tutun.

6. Çarpışma pozisyonlarına dikkat edin ve kesinlikle uygulayın.

7. Maskeniz önce kendinize sonra yanınızdakilere takın! Bilinciniz kapanırsa kimseye bir faydanız olmaz, ama bilinci kapalı bir insana da maske takabilirsiniz.

8. Dumandan korunun. Duman varsa ağzınızı bir bezle sarın. Hatta etkiyi azaltmak için bezi ıslatın. Dumana karşı elinizdeki bezi ıslatamıyorsanız üzerine işeyin.

9. Uçağı yanınıza eşyalarınızı almadan hızla terk edin! Kabin memurunu izleyin. Sadece, ortlama 2 dakikanız olacak

Eğer bir çıkışı terk edecekseniz dışarıyı önce camdan kolaçan edin. Uçaktan ortalama 150 metre uzakta bekleyin ki herhangi bir patlama sizi etkilemesin ama gelen kurtarma ekiplerini de görün.