'Uçakta en kirli yer neresidir?' diye sorulduğunda kuşkusuz akıllara tuvaletler gelir. Ancak bilmelisiniz ki uçak tuvaletleri mikropların yaşaması için en uygun yer gibi görünse de, uçağın birçok kirli yeriyle kıyaslayınca yakınından bile geçmediğini söyleyebiliriz. 

Yeni raporlara göre, sıralamada yolcu masaları birinci geliyor. Kulağa garip gelse de en çok kullanılan alanlardan bir tanesinin o olduğu unutulmamalı...

Seyahat organizasyonu web sitesi olan Travelmath, bir mikrobiyoloji uzmanını, 5 ayrı havaalanına ve 2 büyük havayolu firmasının 4 farklı uçuşuna test yapmak üzere gönderdi. Testler her havaalanında ve uçaktaki çeşitli materyaller üzerinde gerçekleştirildi ve akabinde çıkan sonuçlara göre bir sıralama yapıldı.

1- Yolcu masaları 
2- İçme suyu düğmesi 
3- Baş üstü havalandırma sistemi
4- Sifon düğmesi 
5- Emniyet kemeri tokaları 
6- Tuvaletlerin kapı kilidi
Yolcu masalarının birinci olması mantıklı. Çünkü uçakta daha çok dokunulan başka bir yer yok... 

Raporlara göre bu bakterinin direkt ağızla teması demek olduğu için yemeğin tepsiyle sunumu, bu ihtimali indirgemede önemli rol oynuyor.

Bu test aynı zamanda evlerdeki bu tip çok kullanılan materyallere de örnek, tabii hayvanlarınızın eşyaları dışında... Onların zaten bakteri üreme merkezi olduğu savunuluyor.