Yoğurt suyunun vitamin ve mineral deposu bir içecek olarak gerek cilde faydaları, gerekse yağ yakıcı etkisi nedeniyle kilo vermek için kullanılması, aslında ne kadar faydalı olduğunu kanıtlıyor. Genel olarak dökülen ve kullanılmayan yoğurt suyu hakkında Sağlık Bakanlığı resmi twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Bakanlık yaptığı paylaşımda, yoğurt suyunun kesinlikle dökülmemesi gerektiğini belirtti. Yoğurdun süzülmesi ve bekletilmesi sırasında ortaya çıkan yeşilimsi suyu atmayın diye uyaran Sağlık Bakanlığı, bu suyun beslenme düzeninde kullanılmadığında B2 vitamin eksikliğine yol açtığını açıkladı.

Yoğurt suyu neler içerir, neye iyi gelir?

Tam manasıyla vitamin ve mineral deposu olan yoğurt suyu çocukların büyüme geriliğinin temel nedenlerinden bir tanesi olan Riboflamin yani B2 vitaminin bolca içerir. B2 vitamini ayrıca yoğurda sarı ve yeşilimsi bir renk verir. B2 vitamin eksikliği insan vücüdunda göz ve ağız kenarında kurumalara ve çatlamalara yol açar. Ayrıca bu sarı ve yeşilimsi suda bulunan B2 vitamini vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırır ve vücudun bunlardan daha fazla yararlanmasını sağlar.

Yoğurt suyu yalnızca B2 vitamini içermez elbette. İçinde bulunan bakteriler ile antikanserojen etkisi gösteren yoğurt suyu kanser hastalıklarını önler ve vücutta kötü huylu tümörlerinin gelişmesini içinde bulunan probiyotikler sayesinde önlenmektedir.

İçinde birçok vitamin bulunduran ve sayısız faydası olan yoğurt suyunun güzelliğe de elbette ki katkısı var. Özellikle cildi beslemesi, cilt kırışıklıklarına, cilt lekelerine ve sivilcelere karşı doğal tedavi olanağı sunan bir sıvı olması da diğer faydaları arasında.Ayrıca yoğurt suyunun PH değeri 4 olup alkali bir yapıdadır ve cildin asit dengesini nötr edici özelliği vardır.

Yoğurt suyundan ne yapılır?

Yoğurt suyu kesinlikle atılmamalı ve faydalarından azami ölçüde yarar elde edilmelidir. Yoğurt suyu dökülmeden içilebiliyorsa içilmeli ya da ekmek,kek,yemek,kurabiye veya çorba yapımında kullanılmalıdır.