Fazla kalori almadan, dengeli bir diyetle tüketilen yoğurdun karın bölgesindeki yağları azaltmaya yardımcı olabilecğini belirten Kandıralı, "Bu özelliği kalsiyum içeriğinden gelmektedir. Sindirim sistemini iyileştirmeyede yardımcı olduğundan karın şişkinliklerini de azaltabilir. 

Moda diyet gıdaların aksine obeziteyle savaşta yoğurt besin değeri ve pratikliği açısından ön sıradadır. Kahvaltının, öğlen veya akşam yemeğinin bir parçası olabildiği gibi ara öğünler içinde idealdir. Yağsız yoğurt kalsiyum veproteinden zengin dolayısıyla herhangi bir kilo verme programı için elverişlidir. Kalsiyum minerali vücuttaki yağ yakımını teşvik etmekte, metabolizmayı hızlandırmakta, güçlü kemikler oluşturmak ve destek için gerekmektedir. Proteinlerde kaslarıninşasına yardım etmekte, öğün aralarında açlık duygularını önlemeye, kan şekerini dengelemeye yardımcı olmakta ve diyet esnasında hipoglisemi veya hiperglisemiyi önlemekte ve bağışıklıksistem fonksiyonunu desteklemektedir." dedi. 

Yoğurdun nasıl ve hangi sıklıkta tüketilmesi gerektiğine de değinen Kandıralı, "Sade tüketilebildiği gibi taze meyvelerle, granola ile tarçınla lezzetlendirilebilir. Meyveli smoothieler hazırlanabilir, otlarla karıştırılarak hafif bir sos olarak hazırlanabildiği gibi tavuk/et dürümlere de sürülebilir. Zeytinyağı, sarımsak, sirke ile karıştırılarak bir salata sosu elde edilebilir. Gün içinde 1-2 kez yoğurt tüketmeye çalışın." dedi.

"FİZİKSEL AKTİVİTE EDİNİN"

Kandıralı, mükemmel diyetlerin yoğurt içerse dahi egzersiz olmadan tek başına karın yağlarını eritmeye yetmediğini belirterek egzersizin önemine değindi: "Haftada en azından 3 kez 45-60 dk orta şiddette (tempolu yürüyüş, hafif tempoda koşu, bahçe işleri vb.) bir fiziksel aktivite edinin. Yoğurt aynı zamanda prebiyotik ve probiyotiktir. Kalsiyum, magnezyum, demir ve çinko gibi minerallerin emilimini arttırır ve patojenik organizmaları engeller."

Probiyotikler ile ilgili önemli noktalara da değinen Kandıralı, şu bilgileri paylaştı: "Gastrointestinal sistemin içinde ve dışında birden fazla bağışıklık sistemini uyaran etkinlikleri vardır. Probiyotikler özellikle kolon kanserine neden olan mutajenleri absorbe eder. Bağışıklık sistemini uyararak, enflamasyonu ve büyümesini engellerler. Atopik egzema ve süt allerjisinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olurlar. Probiyotikler vücudun inflamatuar yanıtlarını düzenlemeye yardımcı oldukları için inflamatuar bağırsak hastalıklarının belirtilerini hafifletir. 

Kalsiyum ve potasyum içeriğiyle kan basıncını düzenlemeye fayda sağlar. Yoğurdun içindeki probiyotikler safra asit üretimini azaltarak gastrointestinal sistemde kolesterol emilimini düşürür. Ülserin ve mide kanserinin ana nedenlerinden biri olan Helikobakter piloribakterisinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Bağırsaklarda yararlı bakterilerin gelişimini uyararak ishale karşı savaşır. Yoğurt süte nazaran daha iyi bir B grubu vitaminleri, potasyum ve fosfor kaynağıdır. Yoğurttaki kalsiyum menopoz öncesi ve sonrasıkadınlarda ve erkeklerde osteoporoza karşı mücadelede büyük fayda sağlar."