DONDURMALI PASTA

6-8 kişilik

3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker l/2 su bardağı un 200 gr tereyağı

250 gr bitter çikolata, ufak parçalara bölünmüş 1 paket vanilya 500 gr kaymaklı dondurma 500 gr çikolatalı dondurma

Üstü için

Bitter çikolata, eritilmiş Ceviz, iri doğranmış

Yumurta ve toz şekeri köpük haline gelene kadar çırpın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritip ocaktan alın. İçine çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Yumurtalı karışımı karıştırmayı sürdürürken içine yavaşça çikolatayı ekleyin. Un ve vanilyayı da ilave edip çırpın. Elde ettiğiniz karışımı yağlanmış fırın kabına ince bir katman halinde yayın. Brownie’nizi önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra eşit boylarda ikizkenar uzun üçgenler halinde kesin. Yuvarlak çukur bir kasenin içini streç filmle kaplayıp üçgenleri taban oluşturacak şekilde bir ters bir düz olarak dizip kaseyi kaplayın. Kekin üzerine kalın bir kat kaymaklı dondurma sürün. Ortasını kasenin tepesine kadar çikolatalı dondurma ile doldurun. Üzerini kalan keklerle kapatıp derin dondurucuda bir saat bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Üstüne erimiş çikolata gezdirip cevizleri serpiştirin. Dilimleyerek servis edin.

 

HAŞHAŞLI BEYAZ ÇİKOLATALI MOUSSE

4 kişilik

160 gr beyaz çikolata

2 adet yumurta sarısı 1/2 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu 1,5 su bardağı krema, çırpılmış

Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta sarısı ve toz şekeri bir kasede çırpın. Erittiğiniz beyaz çikolatayı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Karışım soğuduktan sonra haşhaş tohumlarını ve çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça karıştırın. Servis kaplarına paylaştırıp buzdolabında tercihen bir gece soğutun. Arzuya göre üstünü taze meyvelerle süsleyerek servis edin.


BUĞDAYLI REYHANLI SOĞUK ÇORBA

6 kişilik

2 su bardağı dövme buğday 500 gr süzme yoğurt

7-8 su bardağı soğuk su 1/2 demet reyhan, ince kıyılmış Tuz

Buğdayları akşamdan suya koyun. Ertesi gün bir tencereye alıp haşlayın. Haşladıktan sonra süzüp soğuması için kenarda bekletin.

Süzme yoğurt ile suyu karıştırarak koyu kıvamlı ayran elde edin. Haşladığınız buğdayları, biraz tuz ve reyhanla birlikte ayrana ekleyip karıştırın. Arzuya göre ince kıyılmış sarımsak ve buz da ilave edip soğuk olarak servis edin.


KAVUNLU KARPUZLU FROZEN

1 kişilik

2 dilim karpuz 2 dilim kavun 8-10 adet buz 1/4 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi

Karpuz ve kavunun çekirdeklerini çıkarıp şeker, buz ve zencefille birlikte blenderden geçirin. Elde ettiğiniz karışımı bardağa alıp bekletmeden servis edin.