Posh Tiramisu (7 kişilik) her kupada 240 calori

Tarif Sahibi: Abide Tekman

Malzemeler:

4 kahve fincanı pirinç unu (Türk Kahvesi fincanı)

7 su bardağı süt

2 veya 2,5 bardağa yakın toz şeker

1 veya 2 paket Sponge Fingers (kedi dili bisküvi)

2 yemek kaşığı Nescafe Gold

Kakao

Hazırlanışı: 7 bardak sütü derin teflon bir tencereye koyup kapağı kapalı olarak 1-2 dk. Sütü hafif ateşte ısıtıyoruz. Süt hafif ateşte ısındıktan sonra pirinç ununu ekleyip çırpıçı ile eriyene kadar karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz. En son şeker ekleniyor. Tiramisunun muhallebisi bu şekilde hazır.

Bir tarafdan nescafemizi su ile eritip 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip karıştırıyoruz. Kullanmak istediğimiz tatlı kupalarına istediğiniz şekilde tiramisunuzu süsleyebilirsiniz. Ben öncelikle en alt katına bir kepçe yardımı ile bir kaşık muhallebiden koydum. Hemen üzerine tatlı süzgeçimle kakao ekledim ve sponge fingerlerimizi nescafemizin içinde ıslatıp kupada olan muhallebimizin üzerine veya kupanın etrafına bir kaç tane dizerek süsledim. Bunu bir kaç kat yapabiliriz. Tatlımız tadı böylece daha zengin bir hal alıyor. Yine en üst katına muhallebimizi ekleyip üzeri tamamen örtülecek şekilde kakao ile kaplıyoruz. 2-4 saat buzdolabında bekliyoruz. Soğuk bir şekilde servis ediyoruz.

Afiyetler olsun şimdiden…

Bunları biliyor muydunuz?

Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.

Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın.

Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir