Danimarka'da yaşayan 15 yaşındaki bir genç kız sabaha kadar izlediği IŞİD videolarına özenip annesini bıçaklayarak öldürdü.

Danimarka’nın kırsal Kvissel bölgesinde 29 yaşındaki Irak asıllı erkek arkadaşı ile birlikte saatlerce IŞİD’in infaz videolarını izledikten sonra uyku ilacı vererek uyuşturduğu annesini bıçaklayarak öldüren 16 yaşındaki Lisa Borch 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Borch’un erkek arkadaşı Bakhtiar Mohammed Abdulla ise 13 yıl hapis cezası aldı ve adamın cezasını tamamladıktan sonra sınır dışı edilmesine karar verildi.

Lisa Borch’un geçmişte kimliği bilinmeyen Müslüman bir adamla yaşadığı ilişkinin ardından İslam’a karşı ilgi duymaya başladığı ancka bu adamın onu terk edip İsveç’e karısı ve çocuklarının yanına döndüğü açıklandı. 
 
Bu ilişkinin sona ermesinin ardından Lisa Borch’un evinin yakınlarındaki bir mülteci kampında Abdulla ile tanıştığı ve ilişki yaşamaya başladığı belirtildi. 
 31366436.jpg
CİNAYETTEN SONRA POLİSİ ARAMIŞ

Konuyla ilgili görülen davada Lisa Borch’un Abdulla ile olan ilişkisini onaylamayan annesi Tina Römer Holtegaard öldürdükten sonra  polisi aradığı açıklandı. Genç kızın operatöre “Annemin çığlık attığını gördüm ve beyaz bir adamın bahçeden koşarak çıktığını fark ettim. Lütfen hemen buraya gelin her yerde kan var” dediği belirtildi. 
 
Polis yetkilileri eve ulaştıklarında kocası bir iş gezisi için şehir dışında olan Holtegaard’ı kendi yatağında ölü olarak bulduklarını, polisi arayan kızın ise oturma odasında sakin bir şekilde iPhone’uyla oynadığını gördüklerini söyledi.
 
İlk yardım görevlileri eve girip Borch’a annesinin nerede olduğunu sorduklarında onun sadece eliyle üst katı işaret etmekle yetindiğini de belirtti.
 
SURİYE’YE KAÇACAKLARDI
 
Yetkililer Lisa Borch’un cinayeti işlediği gün boyunca IŞİD’in infaz videolarını izlediğini ve annesinin ölümünden sonra  sevgilisi Abdulla ile birlikte Suriye’ye gidip IŞİD’e katılmayı planladığını söyledi.
 
Genç kızın telefon kayıtlarında yapılan incelemelerin onun polisi aramadan bir kaç dakika önce taksi çağırdığını gösterdiği ve bu taksinin ona cinayet sırasında yardımcı olan sevgilisi Abdulla için olduğuna inanıldığı da belirtildi.
 
Mahkemede  hem Borch hem de Abdulla cinayeti işlediklerini kabul etmedi ve birbirlerini suçladı.
 
Olay yerinde parmak izleri bulunan Abdulla, Borch’un evine sadece “Onun annesini öldürdüğünü öğrendikten sonra, ona yardım etmek için” gittiğini ve cinayetle alakası olmadığını söyledi.
 
Lisa Borch bu iddiaları reddettiyse de mahkeme “bıçak darbelerini vuranın kim olduğunu belirleyememiş olsalar da” her iki zanlıyı da cinayetten suçlu buldu.
 
Borch ve Abdulla ayrıca öldürülen Tina Römer Holtegaard diğer iki çocuğuna ve şu anki eşine yaklaşık 50 bin Euro tazminat ödemeye de mahkum edildi.
 
Borch’un ikiz kız kardeşi mahkemeye gelmesine rağmen kardeşinin yargılandığı duruşma boyunca ona hiç bakmadı.