Enbar Operasyon Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım el-Muhammedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı aşiret mensuplarının destekliği güvenlik güçlerinin, Ramadi'nin çeşitli bölgelerinde IŞİD militanlarıyla çatıştığını söyledi. Muhammedi, çatışmalarda 30 militanının öldüğünü belirtti.

Orduya ait uçaklarının Ramadi'nin Es-Sicariyye semtine düzenlediği bombardımanda ise 20 militanın yaşamını yitirdiğini ifade eden Muhammedi, "Fırat Nehri üzerinden bölgeye sızmaya çalışan 10 IŞİD militanı da çıkan çatışmada öldü" dedi.

Muhammedi ayrıca, güvenlik güçlerinin, Ramadi'de orduya ve koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının desteğiyle ilerleme kaydettiğini dile getirdi.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.