Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın Gazze'de kurduğu idari komiteyi feshedilene kadar Gazze Şeridi'ne tahsis edilen mali ödemelerin azaltılmasına devam edileceğini söyledi.

Ramallah'ta, Kudüs'ten gelen bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Abbas, burada yaptığı konuşmada, "Hamas, Gazze'de kurduğu idari komiteyi feshedene kadar Gazze Şeridi'ne tahsis edilen mali ödemelerin azaltılmasına devam edilecek." dedi.

Hamas'ı, "10 yıldan beri Filistinli gruplar arasında ayrılığı artırmakla" suçlayan ve ismini vermediği bazı uluslararası tarafların Filistin'deki siyasi ayrılığın devamını istediklerini belirten Abbas, "Amerika dahil bazı ülkeler Gazze'ye mali ödemeleri azalttığımız için bizi arayarak durumu protesto ediyor. Bu tür girişimler var olan siyasi bölünmüşlüğün devamına bir çabadır." diye konuştu.

Gazze'deki elektrik krizinin Hamas'ın kurduğu idari komiteye bağlı olduğunu ve söz konusu yapının fesh olunması halinde de krizin çözüleceğini dile getiren Abbas, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili ise "Kudüs'te gerçekleşen durumu, başka adımda zaferi elde etmek için muhafaza etmemiz gerekiyor. Bu bir mücadeledir ve biz yolun başındayız. Mücadele uzun, bizler de hazırız " ifadesini kullandı.

Hamas, geçen mart ayının ortalarında Gazze'de hükümet işlerinin yürütülmesi için komite kurmuştu.