Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi üyeleri Dana Rohrabacher ve Steve King'i kabul etti.

IKBY hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre "Barzani, Rohrabacher ve King ile yaptığı görüşmede ABD-IKBY ilişkileri, Bağdat-Erbil arasındaki petrol anlaşması ve bölgesel gelişmeleri ele aldı."

Açıklamada konuşmasına yer verilen Rohrabacher, "Uluslararası kamuoyu ve özellikle de ABD'nin Peşmerge güçlerine yaptığı yardımları arttırması için girişimde bulunacaklarını" ifade etti.

Rohrabacher, terör örgütü DAEŞ'in Yezidi Kürtlere yönelik uygulamalarının da "soykırım suçu" olarak kabul edilmesi için kongreye yasa tasarısı sunduklarını belirtti.

Barzani de verilen destekten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "DAEŞ tehdidinin ortadan kalkması için Peşmerge güçlerinin daha fazla askeri teçhizata ve silaha ihtiyaç duyduğunu" ifade etti.

Yezidilere ilişkin hazırlanan yasa tasarısı nedeniyle de kongre üyelerine teşekkür eden Barzani, "Bu Kürdistan bölgesi hükümetinin başlıca taleplerinden bir tanesidir. Ayrıca Kürdistan bölgesinde barınan sığınmacıların ihtiyaçlarını gidermek gücümüzü aşıyor. Sığınmacılara ilişkin daha fazla uluslararası yardım gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.