ABD'nin Teksas eyaletinde evinde çıkardığı yangında birisi kendisinin, üç çocuğun yanarak ölmesine neden olan mahkum idam edildi.

Yetkililer, 15 yıl önce Teksas'ın doğusunda ailesinin yaşadığı orman kulübesini ateşe vererek 18 aylık öz kızının ve onun iki üvey kız kardeşinin yanarak ölmesine sebep olan 36 yaşındaki Raphael Holiday'e verilen idam cezasının zehirli iğneyle infaz edildiğini açıkladı.

Duruşmalarda, Madison eyaletindeki ormanda, nikahsız eşi ve çocuklarıyla yaşadığı kulübenin nasıl yandığını bilmediğini savunan Holiday, "Çocuklarımı seviyordum. Onlara asla zarar vermek istemedim" demişti.

Holiday, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada da "Ölümden korkmuyorum. Neticede hepimizin öleceğini biliyorum, bu da bir ölme şekli" ifadesini kullanmıştı.

Mahkemeye sunulan belgelerde, Holiday'in, nikahsız eşinin çocuklardan birini taciz ettiği gerekçesiyle ayrı yaşadığı eşi hakkında koruma tedbiri aldırmasına öfkelendiği, bunun üzerine kızların büyükannesine silah zoruyla kulübeye benzin döktürdüğü bilgileri yer alıyordu.

Kulübeyi ateşe verdikten sonra büyükannenin aracıyla olay yerinden kaçan Holiday, bir polis arabasına çarpmış ve polislerle girdiği kovalamacadan sonra yakalanmıştı. Büyükanne, jüriye verdiği ifade Holiday'in yere eğildiğini gördüğünü ve sonrasında kulübenin alev aldığını söylemişti.

Avukatları, müvekkillerinin 18 aylık öz kızı ile 7 yaşındaki Tierra Lynch ve 6 yaşındaki Jasmine DuPaul'ün ölümüne neden olan yangının, elektrik tesisatındaki bir sorundan ya da benzer bir durumdan kaynaklandığını savunuyorlardı.

Temyiz Mahkemesi, Holiday'in avukatlarının cezanın iptali için yaptığı başvuruyu reddetmişti.

Holiday, bu yıl Teksas'ta idam edilen 13'üncü mahkum oldu.