Afganistan'da Kurban Bayramı boyunca olası terör saldırılarına karşı güvenlik önlemleri artırıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, vatandaşların bayramı huzurlu bir şekilde geçirmesi için güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında, vatandaşlardan, bayramda yapacakları kutlamalarda, havaya ateş açmaktan kaçınmaları istenirken, yasağı ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulanacağı vurgulandı.

Başkent Kabil başta olmak üzere ülke genelinde, kentlerin giriş ve çıkışları ile devlet daireleri gibi önemli noktalara ilave güvenlik personeli konuşlandırılırken bakanlık, vatandaşlardan güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını istedi.

Oluşturulan ilave kontrol noktalarında konuşlandırılan güvenlik görevlileri, şüpheli gördükleri tüm kişi ve araçları arayacak.

BAYRAM ÖNCESİ 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Kurban Bayramı öncesi operasyonlarını hızlandıran Afganistan ordusu ve emniyet teşkilatı ile istihbarat birimi (NDS) 23 kişiyi gözaltına aldı. Farklı noktalara düzenlenen baskınlarda yakalanan şüphelilerden 7'sinin Pakistan uyruklu olduğu bildirilirken, bu kişilerin planladıkları intihar saldırıları ile bayramı kana bulama amacında oldukları açıklandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin Hakkani örgütü ile Taliban'ın Ketta Şurası'na mensup olduğu bildirilirken, çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı, araç ve askeri kıyafet ele geçirildiği ifade edildi.