Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) başkenti Kabil'de Taliban'ın parlamentoya düzenlediği saldırıda iki sivilin öldüğünü, 40 sivilin yaralandığını bildirdi.

UNAMA'nın yazılı açıklamasında, Taliban'ın parlamentoya saldırarak demokrasiye hakaret ettiği vurgulandı. Saldırıda iki sivilin hayatını kaybettiği, 40'ının yaralandığı belirtilen açıklamada, "Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu bu saldırıyı şiddetle kınıyor" ifadesi kullanıldı.

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı parlamentonun önünde patlattığını ifade ederek kalan altı saldırganın Afgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü söylemişti.

Patlamadan sonra saldırganlar ve Afgan güvenlik güçleri arasında çıkan ve bir saat devam eden çatışmada milletvekillerinin ve parlamento binasında bulunan diğer kişilerin zarar görmediği öğrenildi.

Saldırıyı üstlenen Taliban'ın sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, çok sayıda Afgan güvenlik gücü mensubunun ve devlet görevlisinin öldürdüğünü iddia etti.