Almanya'da Sol Parti tarafından verilen bir önergeyi cevaplayan hükümet, bu yılın ilk 6 ayında cami ve müslümanlara ait birimlere 23 saldırı yapıldığını açıkladı.

Welt gazetesinde yer alan hükümetin açıklamasında, aynı dönemde İslam karşıtı 64 gösteri düzenlendiği, bu gösterileri de ırkçı olarak bilinen "aşırı sağcı" kesimin yönlendirdiği ve etkilediği belirtildi. Geçen yıl ise "Almanya'nın İslamlaşmasına karşı" aynı dönemde 45 gösteri yapıldığı bildirildi.

Müslümanlara yapılan bireysel saldırı ve tehditlerin sayısı ise bilinmiyor. Müslümanlara yapılan bireysel saldırıların istatistiğinin tutulmadığını belirten Polis Sendikası (GdP) Başkan Yardımcısı Jörg Radek, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, "Yahudilere yapılan saldırıların istatistiği tutuluyor. Müslümanlara yapılan saldırı ve tehditlerin de istatistiğinin tutulması gerekir" dedi. Müslümanlar Koordinasyon Konseyi Sözcüsü Nurhan Soykan da Polis Sendikası'nın bu görüşünü destekliyor. Soykan, "Müslümanlara ve İslami birimlere yapılan saldırılar artmıştır. Ancak, bu artış göz ardı edilerek olaylar küçük gösterilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu.

Polis Sendikası ve Müslümanlar Koordinasyon Konseyi'nin bu görüşü, Sol Parti İç Politika uzmanı Jelpke tarafından da desteklenirken, konu, İçişleri Bakanları Konferansı'nda da gündeme taşındı. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizièreböyle bir istatistiğin tutulmasında fayda olduğunu açıkladı.