Avusturya'nın başkenti Viyana'da iltica başvuruları kabul edilen bir grup mülteci "Teşekkürler Avusturya" sloganı altında yürüyüş düzenledi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden organize olan "DankeÖsterreich" adlı grup, ChristianBrodaPlatz Meydanı'nda toplandı. İltica başvuruları kabul edilen çoğunluğu Suriye kökenli yaklaşık 500 kişiden oluşan grup, üzerinde "Teşekkürler Avusturya" yazan pankart açtı. Ellerinde Avusturya bayrağı taşıyan grup, çevreden geçen insanlara yaklaşık 3 bin gül dağıttı.

İltica taleplerinin kabul edilmesinden dolayı Avusturya hükümetine karşı memnuniyetlerini dile getiren grup, Museumsquartier Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş boyunca "Teşekkürler Avusturya" ve "Biz Avusturya'yı seviyoruz" sloganları attı.

Yürüyüşü organize eden isimlerden Yusuf Alyamani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacılar olarak geldikleri Avusturya'da mülteci statüsü elde ettiklerini ve bu yüzden Avusturya'ya memnuniyetlerini bildirmek üzere böyle bir yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Sadece barış içinde yaşamak istediklerini ve siyasal kampanyalara malzeme olmak istemediklerini belirten Alyamani, "Avusturya'ya karşı bir sorumluluğumuz var. Bu nedenle hep birlikte teşekkür ediyoruz. Teşekkürler Avusturya" diye konuştu.

Yürüyüşün ardından grup dağıldı.