Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmak ve öldürmekle suçladığı 2 Filistinliyi Batı Şeria'nın El-Halil kentinde öldürmesi ve kentin bazı mahallelerine baskın düzenlemesinin ardından El-Camia ile Rasu'l Cevra mahallesi sakinleriyle İsrail askerleri arasında arbede yaşandı.

İsrail askerlerinin arbede sırasında gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi. Olayda, gerçek merminin isabet ettiği 1 Filistinlinin başından, 4'ünün ayağından yaralandığı ifade edildi.

İSRAİL ASKERLERİ DÜKKANLARA ZARAR VERDİ

AA muhabirine konuşan El-Halil kenti Enformasyon Müdürü Hüsam Abidin de İsrail askerlerinin El-Camia Mahallesi'nde dükkanlara zarar verdiğine dikkati çekerek, "Mahalleyi abluka altına alan İsrail askerleri, burada 15 dükkana zarar verdi. Askerler, bölge sakinlerinin mahalleye girişine izin vermedi. Sivil savunma ekipleri ise İsrail ordusunun izninden sonra bölgeye girip, mahallede meydana gelen yangınları söndürdü" dedi.

İsrail ordusu, 12 Haziran'da kaybolan ve ölü bulunan 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'nin sabahın erken saatlerinde düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıklamıştı.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan ve 30 Haziran'da cesetleri bulunan 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasından sorumlu tuttuğu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi'yi yakalamak için El-Halil kentine çok sayıda baskın düzenlemişti. İsrail ordusu, baskınlarda Ebu Iyşe ile Kavasımi'nin evini havaya uçurmuştu.