Batı Şeria'da, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek için "Öfke Cuması" adıyla düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 7 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, gösteriler kapsamında Ramallah, Nablus ve El-Halil kentlerinin girişlerinde çıkan çatışmalarda 3'ü gerçek, 4'ü plastik mermiyle 7 Filistinlinin yaralandığı, çok sayıda kişinin de gazdan etkilendiği belirtildi.

İsrail askerlerinin "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını" protesto için Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilere de müdahale ettiği bildirildi. Göstericilerin, Belin, Kefr Kaddum, En-Nebi Salih, Nalin ve El-Masira'da gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz atan askerlere, taş, molotof kokteyliyle karşılık verdiği görüldü.

Yahudi yerleşimciler, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış,

Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32'ye yükselirken, olaylarda 6 da İsrailli öldü.