Sao Paulo Katedrali’nin önünde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen korkunç olayda 61 yaşındaki Francisco Erasmo Rodrigues de Lima isimli evsiz adam tanımadığı bir kadının hayatını kurtarmak isterken saldırgan tarafından vuruldu ve hayatını kaybetti. Daha önce hırsızlık, uyuşturucu temin etmek, yaralama ve mülke zarar vermek gibi suçlardan 22 sene hapis yatan Luiz Antonio da Silva isimli saldırgan, şehrin en işlek caddelerinden birinde bulunan katedralin önünde bir kadını rehin almaya çalıştı.

Mirror'da yer alan habere göre durumu oradan geçerken fark eden Lima kadını kurtarmak için saldırgana doğru yöneldi ve onu etkisiz hale getirmeyi denedi. Bu esnada çıkan arbedede rehin alınmış kadın kaçmayı başardı fakat Francisco Erasmo Rodrigues de Lima o kadar şanslı değildi. Saldırganın yakın mesafeden açtığı iki el ateş ettiği Lima orada hayatını kaybetti. Polisler sonrasında saldırganı da vurarak etkisiz hale getirdi.

Yerel basın silahlı saldırganın kadını rehin almadan önce katedralde 20 dakika kadar dua ettiğini yazdı. Katedraldeki güvenlik görevlilerinin saldırganın silahını fark eder etmez polise haber vermiş olduğu da verilen bilgiler arasında. Rehin alınmış kadının ise kimliği açıklanmadı.

201509081146_church-shooting-brazil-sao-paulo.jpg

201509081146_church-shooting-brazil-sao-paulo-(1).jpg