Birleşik Krallık'ın kuzeyindeki sel felaketi nedeniyle binlerce kişi evlerinden tahliye edilirken, İngiltere Başbakanı David Cameron bugün selden etkilenen bölgeleri ziyaret edecek.

Yorkshire, Lancashire ve Manchester çevresindeki bazı nehirlerin taşması sonucu ülkenin kuzeyini sel bastı. York şehrinde çok sayıda kişi evlerinden tahliye edilirken, şehirde yaklaşık 500 ev hasar gördü. Leeds şehrinde ise yaklaşık bin ev sular altında kaldı. Rochdale, Bury ve Radcliffe şehirlerinde binden fazla eve elektrik verilemiyor.

İngiltere Çevre Ajansı, selle mücadele konusunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek İngiltere'nin kuzeydoğusu ve kuzeybatısı için sel uyarılarının devam ettiğine dikkati çekti.

İngiltere Başbakanı Cameron bugün selden etkilenen bazı bölgeleri ziyaret edecek. İngiliz hükümeti dün halihazırda bölgede yardım için bulunan 300 askere ek olarak, 200 askerin daha gönderileceğini açıkladı.

Ülkenin kuzeyindeki yağışlı hava bugün etkisini kaybederken, hafta ortasına doğru tekrar etkisini göstermesi bekleniyor.