BKP’den verilen bilgiye göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ve BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, SYRİZA Uluslararası İlişkiler ve Barış İlişkileri Sorumlusu Panos Trigazis ile görüştü.

İstanbul’da devam eden “Sol’un 2. Akdeniz Konferansı” çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, Syriza’nın seçim başarısı ile Kıbrıs sorunu değerlendirildi. Bunun yanında Syriza ile BKP’nin ileriki süreçte Yunanistan ve Kıbrıs’ta düzenleyecekleri ortak etkinlik ve ziyaretlerin planlaması yapıldı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Syriza’nın seçim başarısı ve neoliberal kemer sıkma politikalarına karşı sürdürdüğü direnişi selamladıklarını belirterek, BKP ve Syriza’nın müttefik ve dost partiler olduklarına işaret etti, önlerindeki süreçte yürüttükleri ortak mücadeleyi daha da ileriye taşıyacaklarına vurgu yaptı.

İzcan, Syriza hükümetinden Kıbrıs’taki durgunluk ve gerginliğin aşılarak müzakere sürecinin yeniden başlaması ve kapsamlı federal çözüme en erken zamanda ulaşılması için kararlı bir şekilde çalışmasını talep etti, bunun yanında BKP’nin, kapsamlı müzakerelerin yeniden başlaması ve Kıbrıs sorununun erken zamanda çözümü için her türlü işbirliği ve katkıya hazır olduğunu belirtti. 

Syriza ve Yunanistan halkının AB ve Troyka’nın “sömürgeci politikalarına” karşı kararlı ve onurlu bir mücadele yürüttüğüne dikkat çeken İzcan, “Halkları köleleştirmeyi ve sınırsızca sömürmeyi hedefleyen AB ve Troyka’ya karşı mücadele yürüten Syriza ve Avrupa Sol’u ile işbirliği ve dayanışmayı kararlı bir şekilde sürdüreceklerini” vurguladı.