Bosna Hersek'te seçimlere yönelik bu sabah saat 07:00'de (TSİ 06.00) ülke kanunlarınca öngörülen seçim öncesi propaganda dönemi sona erdi ce yayın yasakları başladı. Bu kapsamda, ülkedeki medya kuruluşlarının seçim kampanyalarına veya siyasi partilere ilişkin haber yayınlanması,yarın tüm sandıkların kapanmasının ardından sona erecek.

Bosna Hersek Seçim Yasası, seçimlerin ekim ayının ilk pazar günü yapılmasını öngörmesine rağmen, bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle, Bosna Hersek'te seçimler ilk defa bir sonraki haftaya ertelendi. 
Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak, Sırp ve Hırvat üyelerinin yanı sıra kanton, entite ve devlet düzeyindeki hükümetlerin ve milletvekillerinin belirleneceği seçimlere, 65 siyasi parti, 24 bağımsız aday ve 24 koalisyon katılıyor. Ülkeyi 4 yıllığına yöneteceklerin belirleneceği seçimlerde, 813 sandalyeden birine oturabilmek için 7 bin 748 aday yarışıyor.

Bosna Hersek'teki seçimlerde, yurt içinde 3 milyon 278 bin 908, yurt dışında ise 42 bin 139 Bosna Hersek vatandaşı oy kullanabilecek. Seçimlerin gerçekleştirilmesi için ise yaklaşık 4,5 milyon avroluk bir bütçe ayırıldı.

2010 yılında gerçekleştirilen devlet başkanlığı ve parlamento seçimleriyle karşılaştırıldığında, bu yılki seçimlerde seçmen sayısında artış görüldü. Yarın yapılacak seçimlerde yaklaşık 150 bin seçmen daha oy kullanacak.

Bosna Hersek Merkezi Seçim Komisyonu, ilk resmi olmayan seçim sonuçlarını, yarın gece yarısında açıklama başlayacak.