Hindistan'ın batısındaki Maharashtra eyaletine bağlı Jalna kentinde polis, tecavüze uğrayan 17 yaşındaki bir genç kadın tecavüzcülerini yakalamak için mağduru 'yem' olarak kullandı, ancak polisin beceriksizliği yüzünden genç kadın ikinci kez tecavüze uğradı.

NDTV’nin haberine göre, 17 yaşındaki genç kadın erkek arkadaşıyla birlikte gezerken iki kişi önlerini keserek bıçakla tehdit ettikten sonra kadını ormana götürüp tecavüz etti. Genç kadının cep telefonunu da gasp eden saldırganlar, aynı telefonla tecavüzü sonuna kadar kameraya da aldılar. 
Genç kadın olaydan sonra polise giderek şikâyetçi olurken, iki saldırgan, mağduru ve annesini arayarak istedikleri miktarda parayı vermemeleri halinde ellerindeki görüntüleri internette yayınlayacaklarını söyleyerek şantaj yaptılar. Şantajı kendi lehine çevirmenin hesabını yapan Jalna polisi, genç kadını 'yem' olarak kullanmaya karar verdi. Bu amaçla genç kadından şantajcıların tehditlerine boyun eğmiş gibi yapıp, buluşma ayarlaması istendi. Bu arada polis de kadını uzaktan takibe aldı. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi ve saldırganları uyandırmamak için uzaktan takip yapan polis bir süre sonra genç kadının izini kaybetti.


Saldırganlar da hem mağdurun getirdiği parayı aldı hem de kadına bir kez daha tecavüz etti. Hiç de umulduğu gibi gitmeyen polisin taktiği ikinci bir tecavüze sebep oldu. Polis saldırganları ancak genç kadına ikinci defa saldırdıktan birkaç saat sonra bir tren istasyonunda yakalayabildi. 

POLİS ÖZÜR DİLEDİ!
Beceriksizliğiyle genç kadının ikinci kez saldırıya ve tecavüze uğramasına sebep olan operasyon şefi olaydan sonra görevden alındı. Maharashtra eyaleti emniyeti de olaydaki sorumluluğunu kabul ederek özür diledi. (DHA)