Bulgaristan İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Polisi ve Kara Kuvvetleri personelinin sığınmacı akınına karşı ortak hareket edeceği bildirildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Filip Gunev, yaptığı açıklamada, sınır kapıları ile sınır güzergahlarında kaçak sığınmacı geçişlerini engellemek üzere 25 Ağustos'ta ortak bir operasyon başlatılacağını duyurdu.

Başbakan Boyko Borisov ve Maliye Bakanı Vladislav Goranov'un katılımı ile İçişleri Bakanlığında sığınmacılar konusunda yapılan bir toplantıda, ordunun da sığınmacı akınını önleme amacıyla polise yardım etmesi kararı alındığını belirten Gunev, "Öncelikle Bulgaristan, Makedonya'da olduğu gibi serbest bir transit koridor değildir. Sınırlarımız çok sıkı korunuyor. Yurtiçinde de çok ciddi güvenlik önlemleri alındı" dedi.

İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Polisi ve Kara Kuvvetleri personelinin sığınmacı akınına karşı ortak hareket edeceğini vurgulayan Gunev, Bulgaristan'da son 6 ayda 15 bin sığınmacı tutukladığını, Bulgaristan-Makedonya sınırında kaçak girişlere kesinlikle izin verilmediğini söyledi.

Filip Gunev, Yunanistan'dan ülkelerine geçiş yapmaya çalışırken yakalanacak sığınmacıların da yasal yoldan Yunanistan'a iade edileceğini sözlerine ekledi.