Ouattara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burkina Faso'da barışçıl, şeffaf ve demokratik bir seçim istediklerini dile getirerek, "Bu isteğimizi daha önce Geçici Devlet Başkanı Michel Kafando'ya ve Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (CEDEAO) zirvesinde de ifade etmiştik" dedi.

Burkina Faso'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Ouattara, "Ülkedeki krizden çıkmamız için önümüzdeki saatlerde her iki taraftan belirli kişilerden uzlaşı önerilerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CEDEAO başkanlığını yürüten Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ise geçen cuma günü Burkina Faso'ya gelerek darbecilerle görüşmüş, temasların ardından yaptığı açıklamada, acilen ulusal barış için imza atılması gerektiğini belirtmişti.

Burkina Faso'da 16 Eylül'de Devlet Başkanlığı Muhafız Alayı, başkent Ouagadougou'da düzenlenen kabine toplantısını basarak yönetime el koyduğunu açıklamıştı. Geçici Devlet Başkanı Kafando, Başbakan Yacouba Isaac Zida ve bakanların gözaltına alınmalarının ardından çıkan olaylarda ise 7 kişi ölmüş, 100 kişi de yaralanmıştı.