Burundi'de son bir ayda 31 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Polis sözcülerinden Pierre Nkurikiye yaptığı yazılı açıklamada, Burundi'de temmuz ayında şiddet olaylarının arttığına dikkati çekerek, "Ülkenin çeşitli bölgelerinde son bir ayda düzenlenen saldırılarda 31 kişi öldü." ifadesini kullandı.

Olaylarda çok sayıda kişinin de yaralandığını dile getiren Nkurikiye, saldırıların çoğunun kamuya açık alanda düzenlendiğini söyledi.

Nkurikiye, olayların faillerine ilişkin bilgi vermedi.

SOS İşkence/Burundi adlı sivil toplum kuruluşunun verilerine göre ise söz konusu dönemde 50'ye yakın kişi öldürüldü, 40 kişi de yaralandı.

Ülkede 10 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza'nın, hükümetle silahlı gruplar arasında Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'nda yer alan “devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine” ilişkin maddeye rağmen Nisan 2015'te üçüncü kez devlet başkanlığı için adaylığını açıklamasının ardından Burundi'de siyasi kriz ve şiddet olayları başlamıştı.

Resmi verilere göre, şiddet olaylarında binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 400 binden fazla kişi komşu ülkelere sığınmak zorunda kalmıştı.