Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, Fransa'da bulunan büyükelçilik konutunda G-20'nin iş dünyası ayağı B-20 delegasyonu onuruna resepsiyon verdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD Bakanlar Konseyi'nin 3-4 Haziran 2015 tarihlerinde OECD Merkezinde yapacağı toplantılara, Türkiye'nin G20 Başkanlığı çerçevesinde bu yıl foruma, B20 Türkiye heyeti katılım sağlıyor. B20'yi oluşturan Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinin de katılacağı toplantı öncesi Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, büyükelçilik konutunda, Paris'te bulunan G-20'nin iş dünyası ayağı B-20 delegasyonu onuruna bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Türkiye'nin tanınmış iş çevrelerinin yanı sıra çok sayıda diplomat katıldı.

Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, gece kısa bir de konuşma gerçekleştirdi. Rende, konuşması sırasında, geceye katılan ve gecenin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, iş adamlarının ülkenin ekonomisine katkı sağladığına vurgu yaptı. Rende, iş adamlarının desteğine ve yardımlarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, görevlerinin iş topluluğu için gerekli ortamı hazırlamak olduğuna dikkat çekti.

OECD Bakanlar Konseyi'nin bu yıl 3-4 Haziran 2015 tarihlerinde OECD Merkezinde düzenleyeceği toplantıda, yatırım, büyüme ve iklim değişikliği konularının ağırlıkla görüşüleceği öğrenildi. Ayrıca, konsey, B20 Görev Güçlerinin yıl içinde oluşturacakları önerileri ilk elden G20 hükümetlerine sunacak ve uygulamaya geçirilmelerini sağlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı