Yaygınlaşan internet ile dünyada olup biten garip olayları daha yakından takip eder olduk. Facebook'ta paylaşılan intihar videoları, insanların katledildiği anlara ait görüntüler ve bir katilin itiraflarının yer aldığı görüntülerin yanında fiziksel ve psikolojik şiddetin yer aldığı videoların sayısı her geçen gün artıyor.

Mirror gazetesinde yer alan habere göre 18 yaşındaki Alexis Breeden adındaki bir annenin ayrıldığı eşi ile tartışması sonrasında sinirini bebeğinden alması ile başlayan olay annenin 14 aylık bebeğine uyguladığı şiddeti Facebook'ta paylaşması ile büyük ses getirdi.

Alexis Breeden'ın kişisel hesabından paylaştığı fotoğrafı gören 14 aylık bebeğin babasının şikayeti üzerine Bebek korumaya alınırken 18 yaşındaki Alexis Breeden hakkında soruşturma ve yargı süreci başlatıldı.

Alexis Breeden yaşanan durumla ilgili 14 aylık bebeğinin babasını suçlasa da anne ve bebekten ayrı yaşayan baba suçsuz bulunurken 18 yaşındaki Alexis Breeden Facebook'ta paylaştığı bu fotoğraf ve bebeğine uyguladığı şiddet sebebi ile tutuklansa da 2 Bin 500 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.
Görünen o ki günümüzde maalesef artık ne fiziksel ne de psikolojik şiddetin caydırıcı bir yaptırımı var. Tüm insanoğlunun barış, anlayış ve saygı içinde yaşadığı bir dünyaya kavuşmak dileğiyle…