Altın Küre ödülleri belli olurken çekimleri 12 yıl süren Çocukluk filmini ödül yağmuruna tutuldu. İşte Altın Küre gecesinde yaşanan ve ödül alan filmler.

Oscar ödüllerinin habercisi Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu. Altın Küre ödül gecesine damga vuran film ise çekimleri 12 yıl süren Boyhood ”çocukluk” oldu. İşte Altın küreden notlar… Sinema ve televizyon dünyasının en değerli ödülleri arasında bulunan Altın Küre’nin bu yıl 72.’si düzenlendi. 12 senede çekilen Boyhood (Çocukluk) filmi en çok ödül toplayan oldu.

Televizyon dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan ve bu yıl 72’ncisi düzenlenen Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu. Oscar’ların habercisi olarak kabul edilen Altın Küre töreninde En İyi Drama Film Ödülü’nü “Boyhood” (Çocukluk) filmi kazandı. 12 yılda çekilen film, en iyi yönetmen ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerini de aldı. En İyi Müzikal ve Komedi Filmi Ödülü “The Grand Budapest Hotel” filmine verilirken “Birdman” filmi iki dalda ödüle layık görüldü. En iyi TV drama dizisi ödülü ise “The Affair” filmine verildi. Cecil B. DeMille Hayat Boyu Başarı Ödülü’ne ise daha önce 3 kez Altın Küre, 2 kez de Oscar ödülü kazanan George Clooney layık görüldü. Gece de Paris’te yaşanan terör saldırısı da unutulmadı. Birçok oyuncu törende barış ve birlik mesajı verdi.
Tim Burton’ın Big Eyes filminde başrol oynayan Amy Adams, Müzikal ve Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Yılın çiftinden anlamlı protesto

Cecil B. DeMille Hayat Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülen George Clooney, törene eşi Amal Alamuddin ile katıldı. Çift, Fransa’da yaşanan terör eylemini “Je Suis Charlie” (Ben Charlie’yim) yazılı broşlarıyla protesto etti.