Japonya'da anne ve babası tarafından ceza için bırakıldığı ormanda tek başına 6 gün geçiren Yamato Tanooka, hastaneden taburcu edildi.

Hokkaido Adası'ndaki dağlık ormanlarda kaybolduktan sonra askerler tarafından terk edilmiş bir barınakta bulunan 7 yaşındaki Yamato'yu hastane çıkışında gazeteciler ve çok sayıda kişi karşıladı.

Elinde "geçmiş olsun" dilekleri yazılı büyük bir beyzbol topuyla kalabalığa el sallayan Yamato, iyi olduğunu ve bir an önce okuluna dönüp spor gününde beyzbol oynamak istediğini söyledi.

Japon TBS yayın kuruluşuna konuşan 44 yaşındaki baba Takayuki Tanooka ise oğlu Yamato'nun kendisini affettiğini söyledi. Tanooka, oğlundan kendisini zor durumda bıraktığı için özür dilediğini ifade etti.

Hokkaido polisi halkla ilişkiler biriminden Shunsuke Kudo, Tanooka ailesine yönelik "çocuk ihmali" konusunda herhangi bir cezai soruşturma başlatmayı planlamadıklarını belirtti.

Japonya'nın Hokkaido Adası'nda anne ve babası tarafından cezalandırılıp ormanda tek başına bırakılan Yamato Tanooka'nun bulunması için büyük bir arama ekibi oluşturulmuştu.

Yamato, 6 günün ardından, adanın kuzey kısmındaki dağlık ormanlarda anne babası tarafından bırakıldığı noktadan 5 kilometre uzakta, askeri bir barınakta bulunmuştu.

Olayın ardından, Japonya'da çocuk cezalandırma ölçüsü konusunda tartışmalar yaşanmıştı.