Irak'ta Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'de terör örgütü DAEŞ'in saldırıları nedeniyle başkent Bağdat'a sığınan 95 bin ailenin evlerine döndüğü bildirildi.

Bağdat İl Meclis Başkanı Riyad el-Addad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ay Ramadi'deki çatışmalar nedeniyle 110 bin ailenin evlerini terk edip Bağdat'a geldiğini hatırlatarak, güvenlik güçlerinin kentin bir kısmında kontrolü sağlamasının ardından sığınmacıların geçen ayın sonlarından itibaren evlerine dönmeye başladığını söyledi.

Addad, Bağdat'tan ayrılarak Ramadi'ye dönen ailelerin sayısının yaklaşık 95 bin olduğu bilgisini verdi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de daha önce yaptığı açıklamada, Ramadi'deki güvenlik durumunun kontrol altında olduğunu belirterek, DAEŞ'in çok az sayıda silahlı unsur dışında herhangi bir şeye sahip olmadığını kaydetmişti.

DAEŞ militanları geçen ay, Ramadi'nin merkezine ulaşmak için kentin kuzey bölgelerine geniş çaplı saldırı başlatmış, bunun üzerine Irak hükümeti, militanların ilerleyişini durdurmak için bölgeye takviye güçler göndermişti. Çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin bölgeden göç etmek zorunda kaldığı belirtilmişti.