AB Makedonya Delegasyonu ve Makedonya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Otomobilsiz şehir" etkinliği kapsamında, binden fazla vatandaş Üsküp sokaklarında bisiklet sürdü.

Makedonya Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Stevo Temelkovski, yaptığı açıklamada, etkinlikle bisiklet kullanımını gelenek haline dönüştürmeyi amaçladıklarını belirterek, Üsküp'ün bisiklet kullanımı için uygun koşullara sahip bir kent olduğunu söyledi.

Etkinliğe katılan Üsküp Belediye Başkanı Kotse Trayanovski de kentte daha çok bisiklet yolu yapmayı hedeflediklerini ifade ederek, böylelikle vatandaşların sadece eğlence için değil, aynı zamanda ulaşım için de bisikleti tercih edebileceğini kaydetti.

"Otomobilsiz şehir" etkinliğine katılan vatandaşlar ise hem eğlenmek ve spor yapmak, hem de çevrenin korunması için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla etkinliğe katıldıklarını söyledi.

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü etkinlikleri kapsamında Makedonya'nın 14 farklı şehrinde benzer etkinliklerin yapıldığı bildirildi.