Russia Today’in haberine göre; Dünyanın en büyük oteli olacak 10 bin odalı Abraj Kudai için Suudi Bin Ladin Grubu inşaat çalışmalarına tekrar başlayacak. İki yıl ertelenen proje firmanın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı askıda bekliyordu. Otel projesi tamamlandığı zaman içinde 70 restoran ve bir de AVM olması planlanıyor.

Otel projesi Suudi Arabistan ekonomisini petrole bağlı bir yapı olmaktan kurtarmak adına başlatılmıştı. Otelin inşaası sürecinde Bin Ladin grubunun hükümetten mali destek de alacak. İnşaatta görev alacak taşeron firmalar eylül ortasına kadar Bin Ladin grubuna tekliflerini sunacak.

Usama Bin Ladin’in babası Muhammed Bin Ladin’in kurucusu olduğu Bin Ladin Grubu’nun 30 milyar dolarlık borcu bulunuyor. Yıl başında şirket kreditörlerinden 1 milyar dolar daha borç almıştı. Suudi bir bankacı Reuters’a yaptığı açıklamada, “Otel projesine Maliye Bakanlığı’nın da büyük katkısı olacak. Sektör için pozitif bir gelişme” ifadesini kullanmıştı. Suudi Arabistan ekonomisinin de zor durumda olduğu biliniyor. Ülke ilk kez vatandaşlarından KDV toplamaya hazırlanırken Nisan-Haziran ayları arasında bütçe açığı 12.4 milyar dolara dayandı. Abraj Kudai tamamlandığında aşağıdaki videodaki gibi bir otel olacak.