2010 yılında ‘dünyanın yarışabilir en yaşlı kadın vücut geliştiricisi’ unvanını alarak Guiness Rekorlar Kitabı’na giren Shepherd, sosyal medya üzerinden paylaştığı doğum günü mesajında, “Hala kararlıyım, hala kendimi fit olmaya adadım ve hala disiplinliyim” açıklamasını yaptı.

80 yaşında olmasına rağmen 20 yaşında bir kadın vücudunda olan Shepherd, şimdiye dek pek çok yarışa ve maratona katıldı.

Hayatının büyük bir kısmında fazla hareketli olmayan ve fiziksel egzersiz yapmayan Shepherd, 56 yaşındayken kız kardeşiyle birlikte vücut geliştirme yapmaya başladı.

Kardeşi ile vücutlarının sarkmaya başladığını fark etmeleri üzerine spor yapmaya karar veren Stepherd, kardeşini beyin kanamasından kaybettikten sonra ona verdiği sözü tutarak vücut geliştirmeci olarak yoluna devam etti.

Spor yapmayı ve yarışlara katılmayı hayatının bir parçası haline getiren Shepherd, fit vücudunu her gün saat 3’te kalkıp meditasyon yapması ve koşuya çıkmasına bağlıyor. Sabah saat 8’de bireysel egzersiz programını uygulayan Shepherd, akşamları mutlaka saat 10’dan önce uyuyor.

Shepherd’ın beslenme planında pirinç, tavuk göğsü, kestane, mısır gevreği, yumurta ve bol miktarda su bulunuyor.

60 yıldır Colin Shepherd’la mutlu bir evliliği olan, torun sahibi Stepherd, “Vücudunuza bakmaya her yaşta başlayabilirsiniz. İşin en zor kısmı, kimse sizi desteklemediğinde bile kendi kendinize bu işin üzerine gitmek” şeklinde konuştu.

ozel-beslenme-plani,9p2nj5-t4ky2ffxpeyylyq.jpg