Kaliforniya'da yaşayan İsis Anchalee Wenger'in facebook hesabı adı yüzünden engellendi. IŞİD terör örgütüyle bağlantısı olduğu tahmin edilen Wenger twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan İsis Anchalee Wenger'in facebook hesabı adı yüzünden engellendi. Facebook yetkilileriyle irtibata geçen genç kadın hesabını geri alabilmek için bir sürü sıkıntı çektiğini söyledi.

Kadını terörist sandılar

IŞİD'in İngilizcedeki kısaltması anlamına gelen İsis adı, facebook yetkililerini harekete geçirdi. İnceleme yapmadan ani bir kararla kadının hesabını engelleyen yetkililer daha sonra Wenger'den özür diledi.

Kimliğinin fotokopisini merkeze gönderdi

Adının gerçekten İsis olduğunu kanıtlayabilmek için kimliğinin fotokopisini facebook merkezine gönderen Wenger "Hesabımın engellendiğini görünce nedenini anlayamadım. Daha sonra merkeze kimliğimin fotokopisini gönderdim. Yine de açmadılar hesabımı" dedi.

1-367.jpg

Twitter üzerinden tepki gösterdi

Hesabını bir türlü geri alamayan kadın twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Kısa sürede iki bin kişi tarafından retweetlenen tepkisi facebook yetkililerini harekete geçirdi. Kontrolleri sağladıktan sonra hesabı yeniden kullanıma açan yetkililer daha sonra Wenger'den özür diledi.

İsis ismi kadınlar arasında çok sevilen bir isim

Mısır mitolojisinde doğum ve yeniden doğum tanrıçası olan İsis, kadınlar arasında yaygın ve popüler bir isim.

ekran-resmi-2015-11-19-123550.png