ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Orlando kentinde bir gece kulübünde silahlı saldırı düzenleyen zanlının gözetim altında olmadığını bildirdi.

Orlando'da eşcinsellerin gittiği gece kulübünde düzenlenen saldırıyı takip eden FBI görevlisi Ronald Hopper, basın açıklamasında, 29 yaşındaki Ömer Metin'in ABD vatandaşı olduğunu belirterek, ''Ömer, saldırı düzenlediği süre içerisinde gözetim altında değildi" dedi.

Hopper, Metin'in geçtiğimiz hafta iki defa yasal yollardan silah satın aldığını belirtti.

Ömer'in saldırıdan önce 911’i aradığını teyit eden Hooper, bu konuşma esnasında terör örgütü DAEŞ ile ilişkili sözler söylediğini doğruladı.

Hooper ayrıca, 2013'de Ömer'in iş arkadaşlarıyla yaptığı tartışmada "kışkırtıcı sözler" söylemesi sebebiyle FBI tarafından iki defa mülakata alındığını söyledi.

The Daily Beast adlı internet sitesine açıklama yapan üst düzey bir  güvenlik görevlisi ise “Ömer bilinen birisiydi. Radara daha önce iki kere girmişti” dedi.

Üst düzey yetkili, Ömer'in New York'ta doğduğunu ve New Jersey'de yaşayan bir kadınla evlendiğini söyledi.

BM GENEL SEKRETERİNDEN KINAMA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun da Orlando'da düzenlenen saldırıyı kınadığını belirtti. BM Genel Sekreteri, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve ABD halkıyla birlikte durduğunu kaydetti.

Orlando Emniyet Müdürü John Mina, olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02.02'de (TSİ 09.02) silahlı bir saldırganın gerçekleştirdiği rehin alma eylemiyle başladığını ve 05.00 civarında SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı. Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi de yaralanmıştı.