Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Uluslararası alanda, İsrail işgalinin sona ermesini ve Filistin devletinin tanınmasını destekler yönde yaşanan gelişmeler, İsrail'in 51 gün süren Gazze saldırıları sırasında gösterilen Filistin direnişinin elde ettiği kazanımlardan biridir" denildi.

Açıklamada, "Gazze'deki direnişin zaferi, Filistin meselesini tekrar masaya konulmasını sağladı" ifadesi kullanıldı.

Filistin Politika ve Eğilim Araştırma Merkezi tarafından Batı Şeria ve Gazze'de yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Filistinlilerin yüzde 79'u, Hamas'ın son savaşı kazandığını düşünüyor.

İngiliz Parlamentosu'nda pazartesi günü Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin önerge, 12'ye karşı 274 oyla kabul edilmişti. Ancak Birleşik Krallık'ta devletleri parlamento değil, hükümet tanıyor. Dolayısıyla oylama sonucunun bağlayıcılığı bulunmuyor ve sembolik nitelik taşıyor.

İspanya Parlamentosu'nun da 1967 sınırları içinde bağımsız Filistin devletinin tanınması için sunulan bir öneriyi tartışmaya başlayacağı açıklanmıştı.

İsveç'in yeni seçilen merkez-sol hükümeti de Filistin'i devlet olarak tanıyacağını açıklamıştı. Parlamentonun 2 Ekim'de başbakanlığını onayladığı Sosyal Demokrat Parti lideri Stefan Löfven, basın açıklamasında Filistin'i tanıyacaklarını açıklarken, "İsrail ile olan sorunlar, uluslararası hukuka uygun olarak iki devletli çözüm ile aşılabilir" ifadesini kullanmıştı.