Cumhurbaşkanı Hollande, iki günlük Fas ziyareti kapsamında Tanca kentinde Fas Kralı 6. Muhammed ile bir araya geldi.

Hollande, görüşme öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki işbirliğinin yeni bir aşamaya geçmesini temenni ettiğini dile getirdi.

Yaklaşık iki yıl önceki Fas ziyaretinden bu yana yaşanan zor sürecin ardından iki ülkenin büyük gelişmeler kaydettiğine işaret eden François Hollande, "Bu ziyarete uluslararası bir boyut kazandırmak istiyoruz. Zira, Fas ve Fransa Afrika'da işbirliği yapabilecek, terörle mücadele edebilecek iradeye sahip" diye konuştu.

Hollande'ın cumartesi günü başlayan ve iki gün sürmesi öngörülen ziyareti çerçevesinde yarın Fas'taki Fransız müteahhitlik firmaları yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor. Fransız Cumhurbaşkanı'na Fas ziyareti sırasında beş bakan ile Fransa'nın önde gelen şirketlerinin yöneticileri de eşlik ediyor.

FRANSIZ İMAMLARA EĞİTİM

Öte yandan, Fas ve Fransa arasında "Fransız imamların eğitimi" konusunda ikili işbirliği anlaşması imzalandığı da bildirildi.

Fas resmi ajansı MAP'ın haberine göre, Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Lorent Fabius ile Fas Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Ahmed Tevfik, "Fransız imamların Fas'taki eğitimi" çerçevesinde ikili işbirliği anlaşması imzaladı.