Fransa'nın Lyon kenti yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde bir doğal gaz fabrikasına saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadelerinde, saldırının fabrikaya girmeye çalışan bir aracın patlaması sonucu meydana geldiği, olay sonucu bir kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de ağır yaralandığı belirtildi.

Saldırıyla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirilirken, saldırganların sayısı ise henüz belirlenemedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın Lyon şehri yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde doğal gaz fabrikasına düzenlenen saldırının terör saldırısı olduğunu söyledi.

Yunanistan'la ilgili Eurogroup toplantısı için Brüksel'de bulunan Hollande, saldırı konusunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Saldırı terör kaynaklı" dedi.

Saldırganın yakalandığını ve kimliğinin tespit edildiğini bildiren Hollande, hayatını kaybeden kişinin olay yerinde başı kesilmiş halde bulunduğunu belirtti.

Hollande, Tunus ve Fransa'da bugün düzenlenen saldırılar arasında bir bağlantı olmadığını da söyledi.

Tunus'taki saldırı sonrası Fransa'nın hemen harekete geçtiğini vurgulayan Hollande, "Tunus'ta korkunç bir saldırı olduğu haberini aldım ve hemen Tunus Cumhurbaşkanını arayarak Fransa olarak dayanışma içinde olduğumuzu aktardım" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI OLAY YERİNDE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, olay yerinde basın açıklaması yaptı.

Olay yerinde bir kişinin başının kesildiğini doğrulayan Cazeneuve, kesik başın üzerine Arapça yazılar yazıldığını söyledi.

Cazeneuve, saldırıda ölenin ve yararlananların kimlik tespitinin ise devam ettiğini bildirdi.

FRANSA BAŞBAKANI GÜNEY AMERİKA GEZİSİNİ YARIDA KESTİ

Fransa Başbakanı Manuel Valls ise Güney Amerika ülkelerine yaptığı geziyi yarıda kesme kararı aldı.

AVRUPA KONSEYİNDEN KINAMA

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Tunus ve Fransa'da düzenlenen terör saldırılarını kınadıklarını kaydederek, "Tunus ve Fransa'da dehşet verici ölümcül saldırılar düzenlenmiştir. Fransız ve Tunuslu dostlarımızın yanındayız" dedi.