Fransa, başkent Paris’te 13 Kasım’da 130 kişinin ölümüne yol açan bombacılardan İbrahim Abdeslam’ın Compaire Voltaire restoranında kendi havaya uçurduğu anın görüntülerini ilk kez paylaştı.

Fransa’nın bu kararı üzerine M6 kanalındaki ‘Zone Interdite’ (Yasak Bölge) programında, çocuklar için uygun olmadığı uyarısıyla yayınlanan görüntülerde 31 yaşındaki İbrahim Abdeslam’ın 21.40 sularında bir araçtan inip restorana girdiği görülüyor.

Boş bir masaya doğru yürüyen İbrahim Abdeslam, önce başını öne eğiyor, ardından sol elini yüzüne götürüyor ve üzerindeki bombayı patlatıyor. Patlama sonrasında da beyaz bir duman bulutu yükseliyor.


  

Restorandakiler yaralı olarak kurtulurken İbrahim Abdeslam’ın vücudu tamamen paramparça olduğu için uzmanlar yalnızca bir parmak izinden kimlik tespiti yapabilmişti. İbrahim Abdeslam, kardeşi Salah Abdeslam’ın 4 ay kaçtıktan sonra 19 Mart’ta yakalanmasından tam 24 saat önce Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Schaerbeek bölgesindeki bir mezarlıkta gizlice toprağa verilmişti.

Stade de France’da kendi üzerinde intihar bombasını henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı patlatmaktan vazgeçen 26 yaşındaki Salah Abdeslam, Fransa’ya iadesini bekliyor.