HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, direniş güçlerinin Taiz'de el-Cemahliye ile Sa'bet mahallelerinde Husilerin konuşlandığı binalara düzenlediği operasyonda taraflar arasında çatışma meydana geldi. Söz konusu olayda 7'si Husi militanı, 3'ü HDG'den 10 kişi hayatını kaybetti.

Taraflar arasındaki çatışmanın devam ettiği kaydedildi. Ayrıca Husilerin, Taiz'de HDG'nin denetimi altıdaki bölgelere düzenlediği topçu saldırılarında ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

HUSİLER KEREŞ BÖLGESİNİ ELE GEÇİRDİ

Öte yandan Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birliklerin, ülkenin güneyindeki Lahec iline bağlı, stratejik öneme sahip Kereş bölgesini ele geçirdiği belirtildi.

Husilere ait kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ve Salih yanlıları, HDG ile yaşanan çatışmaların ardından Lahec'in kuzeyinde yer alan Kereş bölgesinde kontrolü tamamen ele geçirdi.

Görgü tanıkları ise Husilerin, HDG'nin bölgeyi yeniden ele geçirmeye yönelik olası bir operasyonu engellemek için konuşlanmaya başladığını kaydetti.

Taiz ile Lahec illeri arasındaki bölgeler, son günlerde Husiler ile HDG arasında yaşanan çatışmalara sahne oluyor. Husiler, Lahec ve Taiz'de hareket imkanını kolaylaştırması ve Aned askeri üssüne yakınlığı açısından stratejik önemi haiz Kereş bölgesinin kontrolünü geçen ağustos ayında kaybetmişti.