İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dün gece itibarıyla ülkeye 11 bin 3 sığınmacının girdiği kaydedilirken, yaşanan yoğunluk nedeniyle Tovarnik, İlok, İlok 2, Principovac, Principovac 2, Batina ve Erdut sınır kapılarının kapatılmasına karar verildiği bildirildi.

Kararın, sığınmacıların Slovenya üzerinden diğer Avrupa ülkelerine ulaşmasını sağlayacak bir koridorun oluşturulmaması ve sığınmacıları Avusturya'ya taşıyan trenin dün gece Slovenya sınırında durdurulması üzerine alındığı belirtiliyor.

Sınır kapılarının ne kadar süreyle kapalı tutulacağına dair herhangi bir açıklama yapılmazken, Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç başkanlığında bugün toplanacak Ulusal Güvenlik Konseyi'nde konunun görüşülmesi bekleniyor.

Öte yandan, dün gece Slovenya sınırında durdurulan içinde yaklaşık 150 sığınmacının bulunduğu trenin, yapılan kontrollerin ardından ülkeye girişine izin verildiği ve sığınmacıların, Postoyna'daki merkeze götürüldükleri öğrenildi.

Macaristan'ın, Sırbistan sınırını kapatma kararının ardından Hırvatistan'a yönelen sığınmacılar, son iki gündür aralıksız olarak Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a girmeye devam ediyordu.