Husilerin Yemen'in Taiz kentinde düzenlediği saldırılar ve Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile girdiği çatışmalarda 8'i milis 10 kişinin hayatını kaybettiği, 9'unun yaralandığı bildirildi.

Taiz'deki Er-Ravda Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Husilerin El-Kerame Mahallesi'ne yönelik topçu saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı.

Husiler ile HDG arasında kentin doğusunda çıkan çatışmalarda ise 8 milis öldü, 6'sı yaralandı. Ölenler arasında Muhammed Mecli isimli bir komutanın olduğu belirtildi. Çatışmaların halen devam ettiği, HDG'nin bölgede fazla ilerleme katedemediği belirtildi.

Öte yandan, HDG'nin kontrolündeki bölgelerde yaşayan çok sayıda kişi, Birleşmiş Milletler'in (BM) Yemen'de oynadığı role tepki göstermek için gösteri düzenledi. BM'yi Husilerin ihlallerini örtbas etmekle suçlayan göstericiler, Yemen hükümetine, Kuveyt'te yürütülen müzakerelerden çekilme çağrısı yaptı.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Müzakereler kapsamında kurulan Esirler ve Tutuklular Komitesinin de içinde olduğu insani, siyasi ve güvenlik alanlarında kurulan komisyonların toplantısı ise 14 Mayıs'ta başlamıştı.