Malezya'da yaklaşık 200 çocuğa cinsel istismarda bulunan 30 yaşındaki İngiliz vatandaşı Richard Huckle, 22 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Old Bailey Mahkemesi'nde görülen davaya bakan Yargıç Peter Rook, hakkındaki 71 ayrı cinsel taciz suçlaması bulunan Huckle'a 22 kez müebbet hapis cezası vererek, "Bir yargıcın tek bir kişiye böylesine bir çaptaki cinsel istismar dosyasından ceza vermesi gerçekten ender görülen bir durum" dedi.

Yargıç Rook, Huckle'ın özellikle çoğunluğu fakir çevrelerden gelen çocukları taciz ettiğini belirterek, soruşturma kapsamında İngiliz yetkililerin Huckle'ın bilgisayarında çocuklara yaptığı saldırılarla ilgili 20 bin fotoğraf ve video bulduğunu aktardı. Rook, söz konusu saldırı görüntüleriyle Huckle'ın 60 sayfalık bir "pedofil kılavuzu" oluşturarak, bundan para kazanmaya çalıştığını söyledi.

Malezya'da 2006-2014 yıllarında, en küçüğü 6 aylık en büyüğü ise 12 yaşında olan yaklaşık 200 çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu kabul eden serbest fotoğrafçı Huckle, en az 23 yıl hapis yatacak.

Malezya'yı ilk defa 18-19 yaşlarında ziyaret eden Huckle'ın, bu ülkede gittiği bölgelerde kendisini inançlı bir Hristiyan olarak tanıtarak, toplumun güvenini kazanıp, gönüllü işler yaptığı sırada da çocuklarla yakın ilişki kurduğu düşünülüyor.

Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı (NCA), Huckle'ı Aralık 2014'te ülkeye girdiği sırada yakalamıştı. Birleşik Krallık'taki yasalara göre bir İngiliz vatandaşı yurt dışında işlediği suçlardan ötürü İngiltere'de yargılanabiliyor.